A e mbulon Medicare Hospice?

A e mbulon Medicare Hospice?

Nëse një mjek rekomandon të shtëna shtesë, mund t’i mbulojë këto gjithashtu. Sidoqoftë, një person duhet ta kontrollojë dy herë këtë para se të marrë një goditje të dytë. Njerëzit me avantazh Medicare ose plane private të sigurimit shëndetësor mund të kenë mundësinë e marrjes së gripit falas. Një person duhet të kontrollojë me planin e tij dhe profesionistin e kujdesit shëndetësor për të siguruar që plani i tyre do të mbulojë koston.

Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

 • Gripi / i ftohtë / SARS
 • Sigurimi shëndetësor / sigurimi mjekësor
 • Sëmundjet infektive / bakteret / viruset

Lajmet mjekësore sot kanë burime të rrepta Udhëzime dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat harmoniqhealth.com dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

A e mbulon Medicare Hospice?

Medicare ofron një përfitim të mikpritjes për të planifikuar mbajtësit me një gjendje shëndetësore terminale. Ky përfitim i lejon një individi të marrë një kujdes paliativ, cilësor në fund të jetës.

Hospice Care siguron mbështetje dhe kujdes për njerëzit që i afrohen fundit të jetës së tyre, si dhe mbështetje për familjet e tyre.

Një program mikpritës ndryshon fokusin e trajtimit. Profesionistët e kujdesit shëndetësor nuk punojnë më në mënyrë aktive për të zgjidhur gjendjen mjekësore të një personi. Përkundrazi, ata përqendrohen në sigurimin e rehati dhe kujdes mbështetës për një person që i afrohet fundit të jetës së tyre.

Vazhdoni të lexoni për më shumë informacione se çfarë mbulon Medicare për kujdesin e mikpritjes, kostot dhe sa kohë një person mund të presë mbulim.

Ne mund të përdorim disa terma në këtë pjesë që mund të jenë të dobishme për të kuptuar kur zgjidhni planin më të mirë të sigurimit:

 • Zbritshme: Kjo është një shumë vjetore që një person duhet Kaloni nga xhepi brenda një periudhe të caktuar kohore para se një sigurues të fillojë të financojë trajtimet e tyre.
 • Sigurimi i monedhave: Kjo është një përqindje e një kosto trajtimi që një person do t’i duhet të vetë-financojë. Për Medicare Part B, kjo arrin në 20%.
 • Përpjekja: Kjo është një shumë fikse e dollarit që një person i siguruar paguan kur merr trajtime të caktuara. Për Medicare, kjo zakonisht vlen për ilaçet me recetë.

Kërkesat e Medicare për mbulimin e bujtinës

Mbulimi i mikpritjes mund të ndryshojë sipas situatës unike të një personi. Aspekti kryesor është se kujdesi për mikpritjen përfaqëson një zhvendosje nga trajtimet kurative në rehati të orientuara nga rehati. Si rezultat, si rezultat, pasi një person shkakton përfitimin e tij të bujtinës, Medicare nuk mund të paguajë më për vizitat ose ilaçet e mjekut që synojnë të trajtojnë gjendjen.

Për të marrë përfitime për kujdesin e mikpritjes nga Medicare, një person duhet të përmbushë kriteret e mëposhtme:

 • Një mjek mjekësor dhe mjeku i mikpritjes duhet të vërtetojë që një person është i sëmurë përfundimisht dhe ka të ngjarë të bëjë Jetoni për më pak se 6 muaj.
 • Një person duhet të pranojë kujdes paliativ për të siguruar rehati në vend të kujdesit që synon të kurojë ose trajtojë sëmundjen e tyre.
 • Personi i siguruar duhet të nënshkruajë një deklaratë që tregon dëshirën e tyre për të marrë kujdesin e mikpritjes në vend të trajtimeve të tjera të mbuluara me Medicare për gjendjen e tyre.

Mësoni më shumë rreth mbulimit nën Pjesën A këtu.

Cilat pjesë të Medicare mbulojnë kujdesin e mikpritjes?

Këtu është se si Medicare mbulon kujdesin e mikpritjes, sipas Qendrave për Medicare & amp; Shërbime Medicaid:

 • Me Medicare origjinale (Pjesa A dhe Pjesa B), pjesa A mbulon koston e mikpritjes.
 • Medicare Pjesa D mund të mbulojë koston e ilaçeve nëse pjesa A mohon mbulimin për ndonjë arsye.
 • Një plan i avantazhit të Medicare (Pjesa C) mund të mbulojë koston e çdo rehati shtesë ose ilaçesh mbështetëse ose trajtim që Pjesa A nuk e mbulon tashmë.
 • Medigap mund të ndihmojë në mbulimin e kostos së zbritjeve ose kostove të tjera jo të mbuluara, por nuk mbulon në mënyrë specifike kostot e kujdesit afatgjatë.

Lexoni më shumë rreth Medigap këtu.

Për më shumë burime për t’ju ndihmuar të drejtoni përmes botës komplekse të sigurimit mjekësor, vizitoni qendrën tonë Medicare.

Sa kushton kujdesi i mikpritjes me Medicare?

Medicare do të paguajë drejtpërdrejt profesionistët e kujdesit shëndetësor duke siguruar kujdesin e mikpritjes së një personi. Kur një person hyn në një program mikpritës, ata nuk kanë pse të plotësojnë një zbritje për kujdesin e mikpritjes.

Sidoqoftë, disa kosto të shoqëruara zbatohen. Këto përfshijnë:

 • Primet mujore për pjesët e Medicare A (nëse aplikohet) dhe B
 • Një kompensim deri në 5 $ për ilaçe për dhimbje recetë ose medikamente të tjera për të menaxhuar shqetësimin
 • Një sigurim i monedhave 5% të shumës së aprovuar nga Medicare për kujdesin për respektimin e spitalit

Nëse gjendja e një personi do të thotë që ata kanë nevojë aranzhimet. Kjo është thelbësore, pasi profesionistët e kujdesit shëndetësor që ofrojnë kujdesin e mikpritjes do ta paguajnë spitalin direkt.

Mësoni më shumë rreth kujdesit paliativ me Medicare këtu.

Sa kohë mund të merrni kujdesin e mikpritjes?

Një person mund të aktivizojë kujdesin e mikpritjes kur ata kanë një jetëgjatësi më pak se 6 muaj. Nëse ata jetojnë më gjatë se kjo, mjeku i një personi mund të ri-certifikojë se ata janë të sëmurë përfundimisht dhe kanë nevojë për kujdes të vazhdueshëm.

Sipas një studimi në Journal of Gerontology, mesatarja e Hospice Stay është 86 ditë.

Një person gjithashtu ka të drejtë të ndalojë kujdesin e mikpritjes në çdo kohë nëse dëshirojnë ta bëjnë këtë.

Mësoni më shumë rreth shërbimeve të mikpritjes këtu.

Përmbledhje

Kujdesi për mikpritjen mund të zvogëlojë ndjeshëm qëndrimet në spital dhe udhëtimet në dhomën e urgjencës që një person mund të përjetojë ndryshe, pasi i afrohet fundit të jetës së tyre.

Medicare paguan për këtë përfitim që të sigurojë sa më shumë rehati dhe paqe për njerëzit me kushte shëndetësore terminale, pasi ato afër fundit të jetës së tyre.

Pasi të fillojë mbulimi për kujdesin e mikpritjes, mbulimi për trajtim standard nuk vlen më.

Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

 • Sigurimi shëndetësor / Sigurimi Mjekësor
 • Medicare / Medicaid / Schip
 • Kujdesi Paliativ / Kujdesi për Hospice
 • Të moshuarit / plakja

Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

a shkakton menopauza skuqje?

Menopauza shkakton një ndryshim dramatik në nivelet e hormoneve, duke përfshirë një rënie të estrogjenit, që është ajo që shkakton simptomat që lidhen me menopauzën. Simptomat më të zakonshme të menopauzës përfshijnë ndezjet e nxehta, djersitjet e natës, lëkundjet e humorit dhe thatësinë vaginale – por a mund të shkaktojë edhe menopauza?

Në këtë artikull, ne shikojmë se si estrogjeni dhe menopauza ndikojnë në lëkurë, dhe nëse skuqjet lidhen me këto ndryshime hormonale.

estrogjeni dhe lëkura

Estrogjeni luan një rol jetësor në mbajtjen e lëkurës të re, elastike dhe të shëndetshme. Estrogjeni ndihmon lëkurën duke:

 • Stimulimi i prodhimit të vajit, kolagjenit dhe substancave të tjera të përfshira në shëndetin e lëkurës.
 • Promovimi i shërimit të plagëve.
 • Ulja e çrregullimeve inflamatore të lëkurës gjatë shtatëzanisë ose periudhave të estrogjenit të lartë.
 • Mbrojtja e mundshme kundër vdekshmërisë nga melanoma dhe kanceret e tjera të lëkurës.
 • Sigurimi i një mbrojtjeje kundër dëmtimit të diellit.

Këta faktorë mund të përfshijnë:

 • Ekspozimi ose dëmtimi i diellit
 • Pirja e duhanit
 • Rishpërndarja e yndyrës
 • Gjenetika

Ndryshimet e lëkurës që mund të ndodhin gjatë menopauzës përfshijnë:

skuqje

Nuk ka asnjë provë që sugjeron që menopauza është e lidhur me një lloj specifik të skuqjes. Sidoqoftë, ndërsa një grua i afrohet menopauzës, trupi bëhet dukshëm më i ndjeshëm ndaj ndryshimeve në temperaturë, veçanërisht nxehtësisë.

Gjatë dhe para menopauzës, një grua papritmas mund të ndjehet e nxehtë dhe e djersitur, duke bërë që fytyra e saj të skuqet ose të kuq. Këto njihen si ndezje të nxehta, dhe ato mund të jenë të buta ose mjaft të rënda për të ndërhyrë në jetën e përditshme.

Nivelet e ulura të estrogjenit mund të bëjnë që lëkura të bëhet e kruar, e ndjeshme ose errituese. Gratë gjithashtu mund të vërejnë se ato janë më të ndjeshme ndaj pëlhurave të kruajtjes, sapunëve ose produkteve të bukurisë. Gërvishja në lëkurën e itchy mund të shkaktojë koshere dhe skuqje.

Një grua që ka skuqje duhet të marrë parasysh kalimin në produkte natyrale ose pa aromë për të zvogëluar acarimin dhe inflamacionin. Nëse skuqjet bëhen veçanërisht problematike, ajo duhet të shohë një dermatolog për këshilla të mëtejshme.

Flokët e fytyrës

Rënia e estrogjenit dhe hormoneve të tjera mund të shkaktojë ndryshime në flokët e një gruaje, duke e bërë atë të hollohet ose të bjerë jashtë.

Gjatë menopauzës, gratë gjithashtu mund të vërejnë se flokët fillojnë të rriten në fytyrën e tyre, ku nuk ishte rritur më parë. Kjo mund të përfshijë nën mjekër, përgjatë nofullës, ose në buzën e sipërme.

Gratë kanë shumë mundësi për t’u marrë me flokët e padëshiruar të fytyrës. Depilimi dhe rruajtja janë opsione të lehta në shtëpi. Një dermatolog mund të sigurojë mundësi të tjera, të tilla si trajtimi me lazer ose krem për heqjen e flokëve.

rrallimi i lëkurës

Ndërsa nivelet e estrogjenit bien, mund të bëjë që lëkura të bëhet më e hollë dhe më delikate, do të thotë se dëmtohet më lehtë. Lëkura e rrallimit madje mund të çojë në fryrje më të shpeshta dhe më të dukshme.

isshtë thelbësore të përdorni një krem dielli SPF 30 çdo ditë, edhe kur nuk kaloni shumë kohë në diell. Ndërsa rrezet e diellit nuk mund të trajtojnë lëkurën e rrallimit, mund të parandalojë që ajo të përkeqësohet.

Një grua duhet të shohë dermatologun e saj nëse lëkura e hollë paraqet një problem serioz me shqyerje ose dëmtim. Mjeku mund të jetë në gjendje të sugjerojë trajtime mjekësore që mund të ndihmojnë në menaxhimin e problemit.

Lëkura e thatë

Përveç rrallimit të lëkurës, gratë në perimenopauzë ose menopauzë kanë më shumë të ngjarë të kenë probleme me lëkurën e thatë ose të flaktë.

Kjo është për shkak se estrogjeni ndihmon lëkurën të mbajë ujë, duke e mbajtur atë të butë dhe të lagësht. Pa estrogjen, lëkura është e prirur të thahet.

Për të parandaluar lëkurën e thatë, njerëzit mund të përdorin një pastrues më të butë, pasi sapunët tradicionalë mund të thahen veçanërisht për gratë e moshuara. Hidratimi menjëherë pas dushit ose banjës është më e mira.

Njerëzit duhet të shmangin përdorimin e exfoliants ose produkteve të tjera të forta sepse ato mund të jenë veçanërisht të dëmshme për lëkurën delikate ose të thatë. Pikat e moshës

Pikat e moshës

Pikat e moshës janë një ankesë e zakonshme e grave të menopauzës. Kjo është zakonisht një shenjë e dëmtimit të diellit që ka ndodhur gjatë gjithë jetës së një gruaje.

Veshja e diellit në mënyrë të vazhdueshme dhe që në moshë të re është mënyra më e mirë për të parandaluar pikat e moshës dhe kancerin e lëkurës që zhvillohen më vonë në jetë.

Disa lloje të kancerit të lëkurës mund të duken si një vend moshe, kështu që është thelbësore të shihet rregullisht një dermatolog. Rreziku i kancerit të lëkurës rritet me moshën dhe ekspozimin e diellit.

Ndryshimet e lëkurës janë një ankesë e zakonshme midis grave gjatë ose afrimit të menopauzës.

Ndërsa këto çështje janë rezultat i ndryshimeve normale hormonale, ka disa gjëra që gratë mund të bëjnë për të ndihmuar që ata të mos ndodhin ose të përkeqësohen. Hapat e thjeshtë përfshijnë:

 • Përdorimi i hidratuesit: Një hidratues pa vaj mund të ndihmojë për të mbajtur lëkurën të trashë dhe të butë. Zgjidhni diçka të butë dhe të lirë nga parfumet ose ngjyrat për të minimizuar rrezikun e acarimit.
 • Veshja e diellit çdo ditë: Përdorimi i rregullt i diellit mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të lëkurës nga ekspozimi i diellit.
 • Marrja seriozisht e mbrojtjes nga dielli: Përveç veshjes së diellit, veshin kapele, syze dielli dhe veshje të tjera mbrojtëse për të mbajtur lëkurën të mbuluar ndërsa i ekspozohet diellit.
 • Shihni dermatologun: isshtë e rëndësishme që gratë të shohin një dermatolog çdo vit. Përveç ekzaminimit për kancer ose shenja të tjera të dyshimta, është gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme të bëni pyetje në lidhje me problemet ose shqetësimet në lidhje me lëkurën.

Kjo zakonisht është jetëshkurtër dhe do të zgjidhet pasi të shkojë ndezja e nxehtë.

Shmangia e irrituesve të lëkurës, aplikimi i ekranit të diellit çdo ditë, dhe të shohësh një dermatolog mund të ndihmojë gratë të menaxhojnë ose parandalojnë disa nga kushtet e tjera të lëkurës që lidhen me menopauzën.

 • Shëndeti/Gjinekologjia e Grave

a ka fëmija im psoriasis?

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Psoriasis është një gjendje inflamatore kronike që shkakton simptoma të lëkurës siç janë arna të kuqe me luspa. Njerëzit e të gjitha moshave mund të zhvillojnë psoriasis, përfshirë bebe dhe fëmijë të vegjël. Sidoqoftë, megjithëse psoriasis mund të ndodhë te foshnjat, është e pazakontë.

Në psoriasis, sistemi imunitar bëhet tepër aktiv. Pjesët e saj synojnë qelizat e shëndetshme të lëkurës dhe shkaktojnë inflamacion dhe mbingarkesë të shpejtë të qelizave të lëkurës.

Gjendja shpejton rigjenerimin e qelizave të lëkurës, duke bërë që ato të ndërtohen shumë shpejt në sipërfaqen e lëkurës. Qelizat shtesë të lëkurës që rezultojnë mund të krijojnë arna që janë të thata, të kuqe, kruajtje dhe nganjëherë të dhimbshme.

Në këtë artikull, ne shpjegojmë se si foshnjat marrin psoriasis, si mund të ndikojnë në to dhe si ta diagnostikojnë dhe trajtojnë atë.

A mund të marrin bebet psoriasis?

Foshnjat rrallë zhvillojnë psoriasis. Në fakt, njerëzit ka shumë të ngjarë të tregojnë shenja të simptomave të lëkurës psoriatike nga mosha 15-35 vjeç.

Megjithëse foshnjat dhe fëmijët shumë të vegjël mund të zhvillojnë psoriasis, një mjek do të jetë në gjendje të konfirmojë vetëm një diagnozë përmes vëzhgimit të ngushtë.

Psoriasis e foshnjës ka tendencë të ngjasojë ngushtë me një skuqje të pelenave. Për këtë arsye, mund të jetë veçanërisht e lehtë të ngatërroni psoriasis e foshnjës me skuqje më të zakonshme.

Këto zakonisht do të zgjidhen me trajtim aktiv. Nëse nuk e bëjnë këtë, një fëmijë mund të tregojë shenja të psoriasis.

Sipas psoriasis dhe Aleancës së Artritit Psoriatik, duke pasur një diagnozë të psoriasis të foshnjës, ose "peckin peckin", nuk duket se rrit rrezikun e zhvillimit të psoriasis më vonë në fëmijëri.

Simptomat

Psoriasis te bebe mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për tu diagnostikuar. Simptomat mund të shfaqen shumë të ngjashme me ato të kushteve më të zakonshme të lëkurës.

Psoriasis e foshnjës zakonisht çon në foshnjën që zhvillon skuqje të kuqe jo skelat, rreth palosjeve të zonës së ijëve.

Ata gjithashtu mund të zhvillojnë më shumë lezione me luspa në kokën e kokës. Kjo mund të duket e ngjashme me Cradle Cap ose Dermatitin Seborrheic.

Kushtet e tjera të lëkurës që prekin foshnjat

Psoriasis e foshnjës është shumë e rrallë. Nëse një fëmijë ka një skuqje, ka të ngjarë të sinjalizojë një gjendje më të zakonshme, siç është ekzema.

skuqje të tjera që bebet shpesh zhvillojnë përfshijnë:

 • Pimples rozë: Këto nuk kërkojnë trajtim dhe zakonisht zgjidhin vetë me kohën.
 • Erythema Toxicum: Kjo është një skuqje tjetër e zakonshme që shfaqet si copëza të kuqe të ngritura pak me kufij të përcaktuar keq.